Soorten Engelen

Welke soorten Engelen zijn er?

Beschermengelen (onder leiding van Michaël)

Praktisch: Bescherming op lichamelijk niveau, je veilig voelen in je thuis situatie, waken dag en nacht over je.       

Emotioneel: Bescherming op emotioneel/psychisch niveau, je veilig voelen, vol vertrouwen zijn, blij zijn met wie je bent.

Spiritueel: Versterking van je geloof, inspiratie voor dienstbaarheid, hulp bij het volgen van je wereld en persoonlijke missie, contact met je Hoger Zelf.    

Engelen der Verlichting (onder leiding van Jophiël)

Praktisch: Bij het opnemen van informatie, bij studie en examens, vrij zijn van verslavingen.

Emotioneel: Hulp bij een oplossing van onwetendheid, trots en bekrompenheid.

Spiritueel: Wijsheid, verlichting, begrip, inspiratie, kennis, helder inzicht, verbinding met je Hoger Zelf, aan het licht brengen wat er verbeterd kan worden in politiek, gezondheidszorg, onderwijs etc., hulp bij milieu- en hulpverleningsorganisaties, hulp bij het zuiveren van onze planeet.

Engelen van overvloed (op allerlei niveau’s)

Financieel/materieel: Helpen je bij het maken van wijze financiële beslissingen. Ze geven carrière impulsen, brengen financiële meevallers, helpen je om je basisbehoeften veilig te stellen, brengen toevallige geldmunten op je pad en helpen je bij de juiste timing voor carrière beslissingen.

Emotioneel: Een overvloed aan liefde, positieve gevoelens, blijdschap, warmte, gezondheid, geluk, tevredenheid.

Spiritueel: Een overvloed aan hogere inzichten, hogere kennis, verheffende ervaringen, contact met andere Engelen en God.

Engelen van schoonheid

Praktisch: Helpen je bij het vinden van de juiste kapper, kleding, schoonheidsspecialiste, make-up, haarstijl, en allerlei sieraden etc. die je schoonheid accentueren.

Emotioneel: Helpen je de mooie gevoelens van liefde, schoonheid, pracht, verwondering te zien in alles en iedereen, ook en vooral in jezelf. Laten je voelen hoe aantrekkelijk je bent, van binnen en van buiten.

Spiritueel: Helpen je om je innerlijke schoonheid naar buiten te laten uitstralen, helpen je om te stralen.

Parkeer- en verkeersengelen

Praktisch: Deze krachtige engelen helpen je bij het vinden van je bestemming en als je de weg kwijt bent, helpen zij je weer op pad. Helpen je om op tijd ergens te arriveren. Helpen je bij het vinden van de meest geschikte parkeerplaats.

Emotioneel: Helpen je om rustig en kalm te blijven in het verkeer, om jezelf en anderen zich niet onnodig druk te maken.

Spiritueel: Helpen je bij het vinden van je zielsbestemming. Helpen je op weg als je je pad eventjes kwijt bent. Helpen je om de voor jou meest geschikte woning/plaats te vinden.

Familie Engelen

Praktisch: Helpen je met alle aspecten in het gezin, ook adoptie en conceptie. Assisteren bij belangrijke familiebeslissingen. Beschermen van het ouderlijk huis.

Emotioneel: Helpen om vrede en rust te bewaren in een familie/gezin. Moedigen alle familieleden aan om elkaar open en met compassie te benaderen.

Spiritueel: Helpen je om je Zielefamilie te vinden, te kennen en te omarmen.

Engelen van Gezondheid en Welzijn

Praktisch: Helpen je om gezond te blijven, motiveren je om te bewegen, sporten, rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Motiveren je om het meest geschikte voedsel en drinken tot je te nemen. Ondersteunen bij operaties, ziektes, etc. Omringen zieke personen met hun steun en aanwezigheid. Inspireren verplegend personeel en artsen. Zijn veel in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en instellingen.

Emotioneel: Helpen je bij je emotionele en psychische gezondheid, ondersteunen tijdens psychische ziekten, motiveren je bij het vinden van de juiste mensen, situaties die positief voor je zijn. Helpen je om je angsten en zorgen over je eigen gezondheid of die van anderen te kalmeren. Stellen gerust. Inspireren je om de juiste beslissingen te nemen op gezondheidsniveau.

Spiritueel: Helpen je om het juiste spirituele voedsel tot je te nemen, via gebed, boeken, gesprekken, kerk, gemeenschappen en in dromen. Helpen je om positief te blijven en boosheid, pessimisme alsmede ergernissen los te laten.

Verhuisengelen (alsook naar het licht brengen/begeleiden)

Praktisch: Helpen je bij het vinden van een geschikte plek om te wonen, te werken, helpen je bij het verkopen van je huis, assisteren bij financiën, hypotheken, etc. Helpen ook bij verandering van werk, gezinssituatie etc.

Emotioneel: Helpen je emoties te kalmeren tijdens verandersituaties. Ondersteunen je, zodat je rustig, kalm en met vertrouwen de nieuwe situatie tegemoet kan treden.

Spiritueel: Helpen nieuwe baby’s bij het geboren worden. Helpen zielen bij de overgang naar de hemel.

Natuurengelen (ook bekend als deva’s, natuurwezens, elfen, elementalen, kabouters)

Praktisch: Helpen alles in de natuur, het dierenleven, plantenleven, mineralenleven, helpen de wateren om schoon te blijven, helpen de bossen om gezond en sterkt te blijven, helpen de aarde tijdens vulkaanuitbarstingen, orkanen etc. Helpen je bij het tuinieren, motiveren je om te kiezen voor biologisch tuinieren/voedsel etc.

Emotioneel: Helpen je om je verantwoordelijkheid voor de natuur en al haar rijken blij en dankbaar op te pakken, motiveren je om vuilnis buiten op straat en in de natuur op te pakken, helpen je bij het kiezen van een vegetarisch-biologische levensstijl.

Spiritueel: Helpen je om de schoonheid en de kracht en pracht van Moeder Aarde te voelen, te waarderen en innig lief te hebben. Vestigen je aandacht op het universum en de sterrenhemel.

Engelen van liefde en romantiek

Praktisch: Deze cherubijnen brengen mensen bij elkaar. Helpen je bij problemen in relaties. Brengen tweelingzielen tot elkaar. Helpen je bij het opbouwen van een relatie, het samenwonen, het huwelijk.

Emotioneel: Helpen je om je partner, vrienden, geliefden met liefde te benaderen. Voegen plezier en passie toe in relaties. Helpen je bij het opruimen van de blokkades die je nu nog tegenhouden om open en vol vertrouwen in een relatie te stappen. Helpen je bij je angst om je te binden. Fluisteren romantische plannen in je oren, zoals strandwandelingen, kaarsdiner, weekendje weg, etc.

Spiritueel: Helpen je bij het vinden van je tweelingstraal, ondersteunen elk contact tussen jou en je tweelingstraal.

Krijger Engelen

Praktisch: Beschermen en vechten voor de underdogs, de zieken, de eenzamen en de dieren. Helpen hulpverleningsorganisaties. Steunen rechters en advocaten om te spreken en te beschermen.

Emotioneel: Motiveren je om vrijwilligerswerk te doen, om geld te geven aan de juiste goede doelen.

Spiritueel: Helpen je om de schoonheid in alles en iedereen te zien, ongeacht de uiterlijke verschijningsvormen.