Reiki

Wat houdt een Reiki behandeling in?

Een Reiki behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en/of emotionele problemen op te lossen.

Een Reiki behandeling kan je bij mij op locatie doen. Of je kiest ervoor om een Reiki behandeling op afstand te doen, wanneer het reizen niet uitkomt.

Er zal bij Reiki, aan hetgeen op dat moment het hardst nodig is om te helen, worden gewerkt. Deze behandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Gedurende de behandeling worden zaken, die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau, weer in evenwicht gebracht.

Voor en na een Reiki behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Dit komt doordat herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces op lichamelijk vlak van afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt.

Reiki behandeling op locatie

Wanneer je een persoonlijke Reiki behandeling krijgt wordt je op een behandeltafel behandeld. Hierbij blijft de ontvanger zijn of haar kleding aanhouden. Alleen de schoenen gaan uit.

Bij de behandeling zullen kaarsen worden gebrand, zachte achtergrond muziek kan worden aangezet en -indien iemand dit wenst- wierook of geurolie worden gebruikt.

Ook is het mogelijk om een kniekussen en een dekentje te gebruiken indien dit rust geeft.

Vervolgens zal de universele energie worden doorgeven door gebruik te maken van handposities. Vaak wordt de behandeling door aanraking gegeven, maar dit is niet noodzakelijk indien je dit niet op prijs stelt. Een (paar) centimeter van het lichaam af geeft hetzelfde resultaat.

Tijdens dit proces kun je bepaalde zaken voelen. Zo kun je warmte of tinteling voelen. Of misschien zelfs helemaal niets. Vaak moet je lichaam wennen aan deze behandelingen en kan het gebeuren dat je na een aantal behandelingen pas zelf iets kan voelen.

Een volledige Reiki behandeling duurt gemiddeld 60 minuten, afhankelijk van de klacht die je hebt. Vaak is er wel meer dan één behandeling nodig, maar dit ligt -nogmaals- aan de klacht die verholpen moet worden.

Reiki behandeling op afstand

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder dat de behandelaar en ontvanger fysiek bij elkaar aanwezig zijn. Reiki op afstand heeft dezelfde voordelen als een normale behandeling in de praktijk, zolang er wel de tijd voor wordt genomen. Vaak wordt er gevaagd naar jouw naam, geboortedatum en woonplaats. Eventueel kan er ook gevraagd worden om een foto te geven. Ook heb je de mogelijkheid om -telefonisch dan wel per app- kort de klachten die verholpen dienen te worden te bespreken.

Als ontvanger moet je zorgen dat je in een prettige en rustige omgeving bent waar je ongestoord jezelf kan ontspannen. Wij sturen dan -gedurende de sessie- universele energie naar de ontvanger door middel van symbolen.

Na de sessie zal er weer contract zijn, wat er door de behandelaar en de ontvanger ervaren is.

Een Reiki behandeling is effectief bij de volgende klachten:

 • Stress en een gespannen of opgejaagd gevoel
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid of oververmoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Slapeloosheid
 • Rugklachten
 • Nek-en schouderklachten (gespannen spieren)
 • Oorpijn
 • Buikpijn
 • Misselijkheid
 • Klachten in benen, voeten en heupen
 • Klachten in handen, polsen, armen
 • Maagkrampen
 • Zwaar hoofd
 • Irritatie
 • Boosheid
 • Rouwverwerking

Wat kan je verwachten na een Reiki behandeling?

De ervaringen die mensen hebben na een Reiki behandeling zijn heel verschillend. Er is altijd effect, alleen zal het soms even duren voordat je dit merkt omdat het proces nog in gang is. Het herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met het reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich door de jaren heen hebben opgehoopt in het lichaam zullen weer loskomen. Drink voldoende water zodat jouw lichaam de afvalstoffen gemakkelijk kan afvoeren.

Ervaringen die mensen na een Reiki behandeling beschrijven zijn onder andere een warm gevoel, tintelingen, zeer ontspannen, zwaar of licht gevoel, droge keel, emotioneel en borrelende ingewanden. Doorgaans is de helende of reinigende werking in start gezet die zich op verschillende manieren kan openbaren.

Het kan zijn dat je eindelijk een stuk meer ontspannen bent en geen stress meer ervaart. Ook kan je je minder vermoeid en lusteloos voelen. Hierdoor kan je gemakkelijker verbeteringen in jouw leven ervaren.

Ontvangers van Reiki melden vaak dat zij zich over het algemeen beter voelen, meer energie hebben, minder neerslachtig zijn, toleranter zijn, meer geduld hebben en minder geneigd zijn tot bezorgdheid.

Let wel: Soms kan een klacht zich ook eerst verergeren voordat het beter wordt. Dit komt niet vaak voor, maar zal daarna ook snel weer verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaker naar de wc moeten omdat het lichaam van de afvalstoffen af wilt komen. Of veel hoesten als er iets in de keelchakra moet worden opgeruimd.

Of er kan een verandering in jouw bewustzijn optreden waardoor je opeens beter inzicht hebt over waar het probleem ligt en hoe je dit moet aanpakken.

Triple Power Reiki

Om een nog sterkere energie overdracht te kunnen realiseren, kan ook Triple Power Reiki worden ingezet.

Tot slot, bij ernstige klachten

Veel kwalen kunnen met Reiki worden behandeld. Maar Reiki is kan niet alles oplossen. Ons advies is dan ook om bij ernstige klachten altijd een huisarts of specialist te raadplegen.