Engelen hierarchie

Engelen hiërarchie van verschillende orden (of koren):

Eerste triade

De Serafijnen

Deze Engelen absorberen en reflecteren het goddelijk licht en geven het door aan het volgende koor. De heersende vorsten zijn o.a. Serafiël en Metatron.

De Cherubijnen

Deze Engelen reflecteren de kennis en wijsheid van God. Hun aanvoerders zijn o.a. Kerubiël en Ofaniël.

De Tronen

Zij reflecteren het geloof in de kracht en glorie van God. Hun heersende vorsten zijn Tzafkiël en Orifiël.

Tweede triade

De overheden

Zij worden ook wel de “heerschappijen” of “heren” genoemd. Zij streven naar de hoogste genade en weerspiegelen het verlangen om boven de aardse waarden uit te stijgen. Hun heersers zijn Zadkiël, Zachariël en Teratel.

De Krachten

Deze Engelen zijn verantwoordelijk voor de bewegingen en cycli van alle sterren en planeten van het heelal. Hun regenten zijn o.a. Rafaël, Barbiël, Sabraël en Hamaliël.

De Machten

Deze Engelen bewaken de paden die naar de hemel leiden en voor het begeleiden van verdwaalde zielen naar deze paden. De aanvoerders zijn o.a. Kemuël en Verchiël.

Derde triade

De Vorsten

Deze engelen begeleiden de heersers en leiders op Aarde en ook landen en bevolkingen. Ze werken samen met beschermengelen aan het stimuleren van de individuele verantwoordelijkheid. Een van de heersende vorsten is Cerviël.

De Aartsengelen

Deze Engelen verschijnen met booschappen en decreten van het hogere. Zij worden het meest waargenomen, want beschermengelen blijven meestal onzichtbaar. De bekendste Engelen van dit koor zijn Michaël, Rafaël, Gabriël en Uriël.

De Engelen

De Engelen zijn het meest bij de mensheid betrokken. Ze begeleiden en beschermen ons. Bij dit koor horen ook de beschermengelen en hun heerser is Adnachiël.